Kanker en Werk: Wat als je net de diagnose kanker hebt gehad?

Kanker en Werk: Wat als je net de diagnose kanker hebt gehad?

Als je geconfronteerd wordt met de diagnose kanker, is aan het werk blijven of weer aan het werk gaan een grote uitdaging. Kun je gewoon doorwerken?  Wat kan je verwachten van je werkgever? Hoe zit het met je inkomen? Wat zijn je rechten- mag je werkgever je zomaar ontslaan? Werken kan een belangrijk onderdeel zijn van jouw herstel; het is een stabiliserende factor, een bron van zingeving en financiële zekerheid. Het helpt de focus te verleggen van ziek naar beter.

 Ben je op zoek naar antwoorden op deze vragen, neem dan contact op met info@stichtinghuisaanhetwater.nl. Manuela Hoogstraaten en Charlotte Buys zijn gespecialiseerd in re-integratie vraagstukken.

 

Wat zijn de meest voorkomende vragen?

 

  • Je bent blijven werken tijdens je ziekte

Je bent blijven werken tijdens je behandeltraject, of je behandelingen zijn afgerond en je wilt weer gaan opbouwen. Het kan als een opgave voelen om de draad van je werk weer (verder) op te pakken. Dat gevoel is heel normaal. Lukt het werken al goed?  Werk is gezond, kan je afleiden en zelfvertrouwen geven. Lukt het niet? Bespreek jouw situatie met je werkgever. Kun je er wel wat hulp bij gebruiken. Kun je nog hetzelfde werk doen als eerst? Zijn er aanpassingen nodig op je werkplek? Of heb je hele andere vragen schroom dan niet om contact op te nemen met onze specialisten via info@stichtinghuisaanhetwater.nl

 

  • Wat als jouw re-integratie stagneert

Jij en jouw werkgever zijn beiden verantwoordelijk voor het succes van de re-integratie. Soms kan het gebeuren dat je er samen met jouw werkgever niet uit kunt komen. Bijvoorbeeld als je het niet eens bent met het re-integratieplan of als je wordt geconfronteerd met re-integratietraject spoor 2 of als jouw werkgever jouw loon stopzet. Bespreek jouw situatie eerst met jouw werkgever. Kom je er nog steeds niet uit met jouw werkgever, neem dan via info@stichtinghuisaanhetwater.nl contact op met onze specialist arbeidsrecht, Manuela Hoogstraaten.

 

  • Zelfstandig gevestigd ondernemer

Als ondernemer heb je bewust gekozen voor zelfstandigheid. Maar wat als je wordt geconfronteerd met de diagnose kanker. Je ontvangt dan geen inkomen als je (tijdelijk) niet kunt werken. Het is daarom verstandig om in een vroeg stadium na te denken over je herstel en re-integratie. Om dit te realiseren, is het zaak om de juiste keuzes te maken. Onze gespecialiseerde adviseurs, Manuela Hoogstraaten en Charlotte Buys, kunnen jou hierbij ondersteunen en begeleiden. Zij hebben veel ervaring met re-integratie van zelfstandig ondernemers. Neem contact op met info@stichtinghuisaanhetwater.nl