Onze organisatie

Wat is het Huis aan het Water?

Huis aan het Water is een Stichting zonder winstoogmerk die mensen met kanker en hun naasten mogelijkheden wil bieden om te leren leven vanuit een veranderd perspectief.

Huis aan het Water is een plek waar iedereen die te maken heeft met kanker ongeacht leeftijd, ziektefase, prognose of stadium van het ziekteproces, terecht kan. Bij ons kunt u werken aan uw conditie, informatie vinden, professionele hulp krijgen en bovenal een luisterend oor vinden.

Wij geloven dat ieder mens uniek is en op zijn eigen wijze zoekt naar een nieuwe balans, waarin de kwaliteit van leven centraal staat. In overleg met u zal gekeken worden naar uw persoonlijke wensen en kunt u passende hulp en ondersteuning krijgen.

GELIJKGESTEMDEN EN LOTGENOTEN

“Het is fijn om bezig te zijn met ontspannende maar ook inspannende dingen, ik kan hier mezelf zijn zonder vragende blikken of vragen van anderen”

 

Mensen van Huis aan het Water. Wie staan er allemaal voor u klaar?

 

Gastvrouwen en heren

Onze gastvrouwen en -heren zijn een belangrijke spil in het Huis aan het Water. Zij zorgen dat u zich welkom voelt en staan voor u klaar met een kopje koffie of thee. U kunt in alle vertrouwen uw verhaal bij hen kwijt. Als u wilt geven zij u informatie, een rondleiding en maken zij een afspraak met één van onze vrijwilligers voor een oriënterend gesprek. Alle gastvrouwen en -heren zijn door de brancheorganisatie IPSO getraind.

Vrijwilligers oriënterend gesprek

Onze vrijwilligers met een professionele achtergrond vanuit de gezondheidszorg staan voor u klaar. Zij nemen de tijd om samen met u te kijken wat voor u en indien gewenst, uw naasten, de optimale ondersteuning is om met kanker om te gaan. Vaak hangt dat ook samen met de fase van uw behandeling en de prognose.

(Re)Creatieve activiteiten begeleiders

Onze programmabegeleiders zijn vrijwilligers met een professionele achtergrond op het gebied van de activiteit die ze aanbieden. Zij houden van hun vak en ondersteunen u graag in het vinden van een nieuwe balans. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat u plezier heeft in de activiteit waaraan u mee wilt doen.

 

Professionals werk en financieel 

Onze professionals bieden praktische ondersteuning op het gebied van Werk en Kanker.

 

Professionals beweging

Huis aan het Water heeft speciale bewegingsprogramma’s voor het beperken van conditieverlies, tijdens en na de behandeling van kanker. Maak kennis met ons team van professionals.

Professionals psycho-sociaal

U kunt door de ziekte kanker emotionele, psychologische en/of relationele gevolgen ervaren. Huis aan het Water heeft diverse professionals welke u kunnen helpen uw veerkracht te versterken. Maak kennis met ons team van professionals.

 

 

 

VRIJWILLIGSTER MARIAN VERTELT

Achter de Schermen

Om alles achter de schermen goed te laten verlopen in het huis zijn er ook veel vrijwilligers actief. Denk daarbij aan de administratie, de pr en communicatie, de ICT, het onderhoud van het pand en de tuin, de fondsenwervingscommissie en de vrijwilligerscommissie, maar ook het bestuur en onze adviescommissie. Zij zijn samen onze belangrijke “stille krachten”.

 

Bestuur

 

Dagelijkse leiding

– Karin Hoogeveen, coördinator. 

 

 

– Tanja van den Berg, coördinator.

 

Adviescommisie

– Mw. Prof. dr. I.M Verdonck-de Leeuw, bijzonder hoogleraar, leeropdracht/specialisme: Leven met kanker: innovatieve zorgprogramma’s en e-health, VUmc, Amsterdam.

– Mw. Drs. F.C.E. Postma-Schuit, arts, consulent voorlichting en psychosociale zorg.

 

Onze filosofie

  • Ook als je ziek bent dient het bestaan te draaien om de waardigheid en schoonheid van het leven.
  • Het is cruciaal een omgeving te creëren die helpt niet overmand te worden door angst en onzekerheid – waar het ervaren van een perspectief naar de toekomst aandacht krijgt: niet de ziekte, maar de kwaliteit van leven staat centraal
  • Aan de behoeftes van mensen die met kanker te maken hebben (gehad) kan het best worden voldaan door een koppeling van formele en informele (palliatieve) zorg – geïntegreerd

Onze missie

Het mede helpen ontwikkelen van transmurale (keten) netwerkzorg, met specifieke aandacht voor lichamelijke, geestelijke en sociale zorg en ondersteuning voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Onze uitgangspunten hierbij zijn:

  • Geïntegreerde lichamelijke, geestelijke en sociale begeleiding
  • Ultieme aansluiting van vrijwilligers en professionele reguliere zorg
  • Een ontspannende omgeving welke het herstel bevordert
  • De uitgangspunten van positieve gezondheid
  • Continuïteit voor de toekomst zowel organisatorisch als financieel

 

OPENINGSTIJDEN HUIS AAN HET WATER

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

 

 

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door: