Op woensdag 24 juni was de voorlopig laatste persconferentie, waarin meer versoepeling van alle maatregelen werd aangekondigd. We gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Belangrijk blijft dat we 1.5 meter afstand houden en dat we elkaar ruimte geven. Huis aan het Water wil er voor u zijn, maar wij willen dat wel veilig!  Leidraad daarbij blijft de 1,5 meter maatregel, de definitie kwetsbare doelgroep en dat iedereen zich aan de preventieve maatregelen houdt. Dat betekent het volgende:

Blijf thuis wanneer:

U tot de volgende risicogroepen behoort:

• Op dit moment chemotherapie of bestraling ondergaat.
  • In afgelopen 3 maanden chemotherapie of bestraling hebt gehad
  • U een de volgende klachten hebt:
  • Hoesten, keelpijn, neusverkoudheid niezen, koorts (vanaf 38°C), kortademig.
  • Een huisgenoot een van de volgende klachten heeft:
  • Koorts (vanaf 38°C), kortademig.
  • U in de afgelopen 72 uur ziek bent geweest.

Bij Huis aan het Water:

1. Vragen wij u uw handen te wassen bij aankomst en vertrek, er liggen papieren zakdoekjes.
  2. Schudden we geen handen.
  3. Houdt u ten alle tijden (minimaal) 1.5 meter afstand.
  4. Raakt u zo min mogelijk aan in de ruimtes.
  5. Stopt u uw persoonlijke spullen (telefoon, sleutels etc.) weg in uw jaszak of tas.
  6. Komt u niet te vroeg op uw afspraak zodat u niet te lang in de wachtruimte zit.
  7. Komt u zoveel mogelijk alleen. De huiskamer is dicht, alleen als u gebracht en gehaald moet worden kan diegene in de huiskamer of bij mooi weer, buiten in de tuin wachten.
  8. Neemt u uw eigen drinken mee
  9. Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat u meteen wegwerpt in de prullenbak. Heeft u geen papieren zakdoekje, dan niezen of hoesten in uw elleboog.
  10. Na niezen of hoesten direct handen wassen met zeep of desinfectie gel.
  11. Maakt u alléén gebruik van het toilet indien dat echt nodig. Na gebruik maakt u het toilet schoon met de fles detol die op het toilet aanwezig is. (Bril, knop, deurklink etc.)
  12. Moet u betalen voor uw behandeling, betaal dan met tikkie of met pin.