FitKnip actie: Gratis gezondheidsapps uitproberen Project IKNL & VWS

FitKnip actie: Gratis gezondheidsapps uitproberen Project IKNL & VWS

Voor bijna alles is tegenwoordig wel een app verkrijgbaar. Ook om gezonder en fitter te worden en ook met of na kanker. Maar welke zijn nu betrouwbaar, doen ze wat ze beloven en zijn ze het geld wel waard? Voor velen een drempel om ze te gebruiken. Het FitKnip experiment, mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS, onderzoekt wat er gebeurt als je die drempels verwijdert. Je kunt gratis gebruik maken van betrouwbare apps die het doen, waaronder ook speciaal voor (ex-) kankerpatiënten. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt!  
Gratis en betrouwbaar
Smartphones en apps zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook voor mensen met en na kanker die kampen met de gevolgen ervan, komen steeds meer ‘health’ apps op de markt. Maar dat zijn er zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe maak je een keuze tussen al die apps?

  • Zijn ze wel betrouwbaar? Hoe zit het met privacy? Werken ze wel?
  • Zijn de apps het geld waard? Kan of wil ik dat wel betalen?

Veel patiënten zien door dit soort vragen af van het gebruik van apps, en dat is jammer. Want betrouwbare apps kunnen je helpen om te gaan met problemen en om gezonder en fitter te worden. In het FitKnip experiment kun je kennis maken met een vijftal van deze apps die gaan over vermoeidheid, angst voor terugkeer van kanker, algeheel welbevinden en communicatie met naasten. Daarnaast kun je kiezen uit een 35-tal andere hoogwaardige gezondheid-apps.
Oproep van IKNL en VWS
IKNL is op zoek naar mensen die leven met en na kanker die aan dit experiment willen meedoen. Je krijgt dan een digitaal budget van €100, -. Hiermee kun je vanaf voorjaar 2020 een jaar lang applicaties uit de FitKnip winkel aanschaffen en gebruiken. We vragen je dan wel om in dat jaar 4 keer een korte online vragenlijst in te vullen van het Leids Universitair Medisch Centrum dat het experiment onderzoekt.  Met je aanmelding ga je er tevens mee akkoord dat je wordt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden over de voortgang en word je uitgenodigd als het experiment start. Overigens bestaat altijd de mogelijkheid je ook weer af te melden voor het experiment.
Wil je meedoen, meld je dan zo snel mogelijk aan door een mailtje te sturen naar: fitknip@kanker.nl De eerste 400 aanmeldingen kunnen deelnemen. Dus wees er snel bij!
Heb je vragen over de FitKnip, stuur dan een e-mail naar Vera Atema, van Integraal Kankercentrum Nederland: v.atema@iknl.nl