8 februari 2020 Open dag bij Huis aan het Water

8 februari 2020 Open dag bij Huis aan het Water

Wereldkankerdag is jaarlijks op 4 februari. Wereldwijd staan mensen die dag stil bij kanker om zo het bewustzijn rondom kanker te vergroten. Verschillende organisaties spannen zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereldkankerdag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning extra onder de aandacht. 

Huis aan het Water organiseert daarom op 8 februari een Open Dag.  Eén op de drie mensen krijgt kanker en bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft.  Toch weten veel mensen niet precies wat Huis aan het Water kan betekenen als je met kanker geconfronteerd wordt. Wij bieden informatie, advies, steun of professionele hulp om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden of opnieuw op te bouwen.

Samen met u kijken wij wat u  en of uw gezinsleden nodig hebben om zo goed mogelijk met de ziekte om te gaan. Dat kan een luisterend oor zijn, maar we hebben ook professionele psychosociale  hulp. U kunt werken aan uw conditie, of aan het verminderen van uw spanningen.  U kunt informatie krijgen over werk of financiën,  U kunt ook afleiding zoeken in creatieve activiteiten als zingen, koken en schilderen. Er is ook  contact met lotgenoten mogelijk. Ook voor naasten, kinderen of jongeren die te maken hebben met kanker bieden wij diverse groepen.

Tijdens de open dag is iedereen welkom. Er staan er diverse gastvrouwen voor u klaar. Zij geven u een rondleiding langs alle activiteiten om een indruk te geven wat Huis aan het Water kan betekenen op fysiek en psychosociaal gebied. Wilt u weten of Huis aan het Water ook iets voor u kan betekenen dan zijn er deskundigen vrijwilligers aanwezig die een oriënterend gesprek met u kunnen hebben.

Heeft u vragen over werk en kanker? Manuela Hoogstraaten, re-integratiespecialist heeft een inloopspreekuur van 11.00 uur tot 12.30 uur

Van 11.00 uur tot 12.30 uur is er een workshop “Beleef je Smaak” waarin u kan ervaren wat  iemand proeft als zijn smaak is aangetast door de chemo. U krijgt een amuse.  Daarna krijgt u een stukje van een ATE koekje. Het koekje is gemaakt van boter, bloem, suiker, eieren, wat zout en het stofje spilanthol. Dit koekje simuleert de smaakverstoring als gevolg van chemo. Daarna krijgt u dezelfde amuse nog een keer, u deelt met elkaar wat er veranderd is aan de smaak, wat voor iedereen weer anders kan zijn en  vervolgens krijgt u tips hoe toch te zorgen dat je goed blijft eten. Deze workshop is bedoeld voor naasten en voor iedereen die nieuwsgierig is hoe smaakverandering werkt.  

ATE Cookies ®

 

 

 

Sanja van Dijk, acupuncturist, houdt een spreekuur van 11.00 uur tot 13.00 uur, waarbij u vragen kunt stellen over  polyneuropathie, een verdoofd gevoel in handen en voeten. Dit is een soms zeer vervelende bijwerking van de chemo. Zij legt uit wanneer acupunctuur zou kunnen helpen bij  polyneuropathie.

Bent u al gast bij Huis aan het Water? Dan is deze dag een mooie gelegenheid om uw familie en vrienden kennis te laten maken met Huis aan het Water.