(Re) Creatieve en lotgenoten activiteiten

Het is niet voor iedereen even eenvoudig om emoties in woorden uit te drukken. Creatieve activiteiten kunnen je helpen om emoties en gevoelens toch vorm te geven in beeld en geluid. Dit kan u helpen om beter inzicht te krijgen en te leren omgaan met de nieuwe werkelijkheid 

 

“Toen ik in die achtbaan zat, had ik nog geen behoefte aan contact met lotgenoten. Later wel”

 

Wanneer: Dinsdag van 10.00 – 12.00 uur
Kosten: €6,- per keer
Begeleiding: Elly Machtel

Zingen voor je leven

Zingen ontspant, geeft energie en maakt vrolijk. Zingen zorgt ook voor ontlading en laat de adem weer stromen. Het brengt harmonie en geeft emoties de ruimte. Daarnaast is het gewoon heerlijk om te doen. Het maakt niet uit of je goed bent of niet, elke stem en inbreng is mooi en goed genoeg. In alle vrijheid ontdek je je eigen stem. De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen kan je even alles vergeten. We zingen diverse stijlen zoals Pop, Evergreens, Jazz, Soul, Nederlandstalig, Wereldmuziek .Onder leiding van zang coach Elly Machtel gaat alle aandacht anderhalf uur lang uit naar het zingen, het plezier in het zingen en de saamhorigheid. Vanaf 10.00 uur staat koffie en thee klaar. Van 10.30 uur tot 12.00 uur zingen we, na een korte opwarming, diverse nummers, waarna we de morgen afsluiten met een heerlijke kop soep. Ons koor is aangesloten bij het landelijk netwerk van 34 koren Zingen voor je leven dat is ondergebracht onder Stichting Kanker in Beeld. Jaarlijks wordt er een regionale koren dag georganiseerd, waarin er samen wordt gezongen met diverse koren uit de regio aangesloten bij het landelijk netwerk.

We zingen niet elke week, kijk voor de actuele data op onze maandkalender, die vind je onder het kopje agenda op deze website.

 

Inloopatelier

In het Inloopatelier kunt u onder begeleiding van onze vrijwillige vakdocenten in het inloopatelier creatief aan de slag.Vaak werken we aan de hand van een opdracht, maar eigen inbreng en ideeën zijn zeker mogelijk. We werken met verf, krijt en klei of textiel. Ook ontdekken we nieuwe materialen en technieken en laten ons verrassen. Doen en ervaren staan centraal. Praten over wat het verbeelden voor jou betekent, doen we vooral in de creatieve therapiegroep. Je hoofd leeg-maken en creatief bezig zijn, doen we in de algemene creativiteit groep. Het inloopatelier biedt diverse mogelijkheden om met creatieve expressie aan de slag te gaan in groepsver-band of individueel. U hebt er geen speciale talenten voor nodig. Iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn, kan meedoen.

 
Wanneer: Tweewekelijks op vrijdag van 9.30-12.00 uur
Kosten: €7 per keer
Begeleiding: Monique Schoorl en Mirsada Hehovic

 

 

 

 

 

 

Wandelen

De combinatie van bewegen en buitenlucht kan een manier zijn om te ontspannen en geeft de mogelijkheid anderen te ontmoeten en te spreken. Per wandeling bekijken we, in overleg met de deelnemers, waar en hoelang we gaan wandelen.

Wanneer: Elke maandag van 10.00-12.30 uur
Kosten: €2.50 per keer
Begeleiding: Marten Horjus, Ineke Oppenoorth en Berber Pellicaan

 

 

Als u wilt deel nemen aan één van onze activiteiten of meer informatie wilt hebben, kunt u met ons bellen op  0299-742790 of mailen naar info@stichtinghuisaanhetwater.nl.

 

OPENINGSTIJDEN HUIS AAN HET WATER

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

 

 

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door: