Iedereen is de regisseur van zijn eigen leven

Wanneer iemand kanker krijgt, kan er veel veranderen in zijn/haar leven. Kanker en de behandeling(en) hebben bijna altijd invloed op de werksituatie van patiënten. Meeste mensen hebben de neiging om zich (gedeeltelijk) ziek te melden of zelfs (tijdelijk) te stoppen met werken. Bij Huis aan het Water streven wij ernaar om samen met de werknemer, werkgever en de bedrijfsarts in gesprek te gaan om afspraken te maken over (tijdelijk) minder uren werken en over (tijdelijke) aanpassing van de werksituatie. Wij geloven dat ieder mens uniek is en op zijn eigen wijze zoekt naar een nieuwe balans, waarin de kwaliteit van leven centraal staat.

Zowel de werkgever als de werknemer kunnen bij de re-integratie professionals van Huis aan het Water terecht voor informatie, advies en begeleiding bij arbeidsverzuim en re-integratie. Bij Huis aan het Water is er specifieke aandacht voor werkhervatting en vroegtijdige inzet van interventies gericht op behoud van werk of terugkeer naar werk. Dit kan het proces van re-integratie positief beïnvloeden.

“Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin hij een beroep moet doen op hulp of ondersteuning. De wereld van zorg en welzijn is complex. Hierdoor kan het lastig zijn om een overzicht te hebben van welke hulp of ondersteuning ik nodig heb om de juiste keuzes te maken. Met een machteloos gevoel als gevolg.”

 

 

 

 

 

 

Financieel adviesgesprek

Kanker kan maken dat uw inkomsten minder worden. Hoe kunt u daarmee omgaan? In de palliatieve fase kunnen vragen ontstaan zoals: Wat gebeurt er bij overlijden met mijn hypotheek, mijn lijfrentepolissen, mijn pensioen? Hoe laat ik mijn nabestaanden achter? Wat laat ik na aan wie? Kan ik nu al iets regelen of zal ik wachten tot later?

Marian Tol, vrijwilligster bij het Huis aan het Water, is financieel planner en kan u met deze vragen helpen. Van bank-, verzekering-, belasting, – hypotheek-, lijfrentepensioen-, werkgevers- en gemeentezaken tot het UWV. Samen met u komt zij tot de meest gunstige oplossing voor u, zowel fiscaal als juridisch gezien.

Wanneer: Op Afspraak
Kosten: geen
Begeleiding: Marian Tol

 

“Ik wil graag mijn grenzen beter leren aangeven”