Blog Kanker en Werk “Uit de praktijk van Manuela Hoogstraaten”

Manuela Hoogstraaten is casemanager re-integratie. Aan de hand van voorbeeldsituaties geeft zij advies over mogelijkheden, rechten en plichten en geeft zij advies en bruikbare tips. Herkent u zich in de situaties? Wilt u hierover praten? Of heeft u na het lezen van de verhalen nog vragen? Aarzel dan niet om contact met Manuela op te nemen via het algemene nummer 0299-742790 of via het emailadres info@stichtinghuisaanhetwater.nl

 

Column Matty Hakvoort en Angela van Driel-Corthals

Matty Hakvoort is psychiater en oprichter van Huis aan het Water schrijft voor elke nieuwsbrief een pakkende column waarin onderwerpen ter sprake komen die ertoe doen. Angela van Driel-Corthals is psychotherapeut en ook werkzaam bij Huis aan het Water.  Zij schrijft prachtige columns onder het motto Inzicht op Uitzicht en Uitzicht op Inzicht. Wil je meer lezen van Angela? Kijk dan op blog-psychotherapeut.nl (Inzicht op Uitzicht en Uitzicht op Inzicht)

 

 

Man op de mammapoli door Jaap Luikenaar

Als je vrouw de diagnose borstkanker krijgt, valt er ineens veel te regelen en komen er veel emoties los. Samen stappen jullie in een onbekende wereld van tumoren, chemo en bijwerkingen. Een periode van ‘witte en zwarte’ weken breekt aan met momenten van onzekerheid, somberheid, pijn en verdriet. Ook voor jou is het een ongekende en intensieve tijd. Hoe ga je daar als partner mee om? Wat kun je beter wel doen en wat niet om voor haar een goede steun en toeverlaat te zijn? En hoe maak je er een liefdevolle periode van?

Jaap Luikenaar is ervaringsdeskundige en in het blog Man op de mammapoli schrijft hij op een innemende, vrijmoedige en met oog voor tragische details over de borstkanker van zijn vrouw Helma. Zowel de narigheid en verwikkelingen tijdens de behandeling in het ziekenhuis als in de tijd erna, komen aan de orde.  Ben je geïnteresseerd? Hier kan je de blogs lezen. Je vindt er ook meer informatie over het boek ‘Man op de mammapoli’ wat Jaap heeft geschreven.