Als u hoort dat genezing niet meer mogelijk is, breekt er een intense tijd aan met veel emoties en grote levensvragen. Er gebeurt dan enorm veel met uzelf, uw relatie en uw gezin. Er kan een intens gevoel van eenzaamheid opkomen. Hoe blijft u goed met elkaar verbonden en maakt u bespreekbaar wat ieders persoonlijke vragen en wensen zijn en welke aandacht het meest van belang is. Het is belangrijk dat eenieder zich gehoord en begrepen voelt.

 

 

Psychische ondersteuning voor de cliënt en zijn/haar gezin

Door het nieuws dat u niet meer beter wordt ontstaan allerlei situaties waar u nooit eerder mee bent geconfronteerd: nadenken en met elkaar spreken over een naderend afscheid. Waar haal ik de moed en de kracht vandaan? Wat is voor mij werkelijk van waarde, op wie kan ik bouwen? Wat zijn de persoonlijke wensen en wat is er mogelijk. Hoe verwerk je zoiets? Hoe ga je verder in de tijd die je nog hebt? De professionele psychosociale ondersteuning in het Huis aan het Water kan hulp bieden bij het verwerken van alle emoties die boven kunnen komen bij u en uw gezinsleden en kan helpen om weer grip op uw situatie te krijgen.

 

“Verlichting van de situatie kan bereikt worden door gesprekken te hebben en een luisterend oor aan te bieden, aandacht te besteden aan zingevingsvragen of complementaire zorgvormen in de behandeling of begeleiding te betrekken.”

 

 

Rouw en verlies begeleiding, zingeving en spirituele zorg

Huis aan het Water begeleidt mensen bij verlies van gezondheid, het verlies van een naaste, zingevingsvragen en/of in het omgaan met de dood. Iedereen rouwt op zijn/haar eigen manier en komt op zijn/haar eigen manier op verhaal. In een aantal gesprekken kijken we samen naar wat voor u van betekenis is en wat u op dit moment nodig hebt. De rouw en verliesbegeleiders van Huis aan het Water zijn vakkundig en gekwalificeerd voor deze vorm van begeleiding.

Data:Op afspraak
Door:Lieke van Nood
Kosten:Vrijwillige bijdrage 10 euro
  

 

Oncologische fysiotherapie in de palliatieve fase

Fysiotherapie kan een goede ondersteuning zijn om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Onze oncologische fysiotherapeuten zetten zich in om samen met u te kijken naar wat u nodig heeft om deze kwaliteit te bereiken. Zij helpen zoeken naar de beste keuzes en oplossingen om zo goed mogelijk met de veranderingen in het lichaam om te gaan

 

 

Yoga / Mindfulness / Schrijven helpt

In het Huis worden diverse activiteiten georganiseerd om stressen emoties zo goed mogelijk hanteerbaar te maken. Zo is er een mindfulness training om het piekeren los te laten. Er is een schrijvers cursus waarin u uw eigen autobiografie schrijft. Daarnaast kan yoga helpen om te ontspannen en het lichaam weer te voelen. Het gaat erom grip te krijgen op uw situatie, zo goed als het kan.

Massage

Liefdevol aangeraakt worden is voor ieder mens belangrijk. Je lekker laten masseren en even helemaal ontspannen kan juist in deze fase zo belangrijk zijn.

 

Gespreksgroep over rouw en verlies

Huis aan het Water is een bijzonder fijne plek om op verhaal te komen met alles wat er op je afkomt als je met verlies van een dierbare te maken hebt.

Een verlies van een dierbare doet een groot beroep op je veerkracht. In Huis aan het Water kunt u over deze gevoelens spreken. Dat kan op individuele basis maar ook in een gespreksgroep, omdat het kan helpen met mensen te praten die ook iemand hebben verloren.

In deze gespreksgroep gaat veel aandacht uit naar het herkennen en erkennen van rouwgevoelens en is er aandacht voor ieders persoonlijke beleving. Hoe geeft een ieder zijn verdriet vorm. Door met elkaar te praten, kan je meer grip krijgen op je gevoelens en gedrag en kan er een nieuw evenwicht ontstaan, waardoor u mogelijkheden ontdekt om uw leven opnieuw inhoud te geven. Waarbij het niet zozeer gaat om het loslaten, maar om het anders vasthouden omdat u ook bent wat u verloren hebt.

De groep komt ongeveer 8 x bij elkaar.

Wanneer: Donderdag van 15.30 – 17.30 uur (eerste keer op 26 augustus)
Begeleiding: Ali Plooijer en Marianne Harmsen
Kosten: €5 per groepsbijeenkomst.

 

 

Uitvaartadvies

Als u weet dat genezen niet meer mogelijk is en het definitieve afscheid nadert, kunnen allerlei organisatorische zaken van een uitvaart u zwaar vallen. Wellicht vindt u rust als u hierover vrijblijvend met iemand kunt praten. Onze begeleider biedt een luisterend oor en een helpende hand en kan u informeren over allerlei mogelijkheden die er zijn om uw afscheid persoonlijk vorm te geven: Denkt u hierbij aan mogelijke locaties voor afscheidsdiensten, mogelijkheden tot opbaring en alles wat er verder bij komt kijken. Uw wensen staan hierbij vanzelfsprekend altijd centraal.

Onze begeleider gaat het liefst persoonlijk in gesprek met u, maar telefonisch advies is natuurlijk ook altijd mogelijk. 

Wanneer:Op afspraak
Begeleiding:Marion Horvers
Kosten:geen

 

 

Een mooie dienst maakt het afscheid niet gemakkelijk maar wel persoonlijk

 

 

 

 

Er kunnen verschillende vragen ontstaan zoals:

Wat gebeurt er bij overlijden met mijn hypotheek, mijn lijfrentepolissen, mijn pensioen. Hoe laat ik mijn nabestaanden achter? Kan ik nu al iets regelen of zal ik wachten?

Mocht u vragen hebben, of gewoon even willen checken of u alles goed geregeld heeft, dan kunt u een afspraak maken.

 

 

 
 
 
 
 
 
Zo denk ik erover – Mijn wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst.
 
In het boekje Zo denk ik erover zijn alle belangrijke keuzes voor afscheid, zorg en behandeling in de toekomst overzichtelijk bij elkaar gebracht.
Je kunt er drie wilsverklaringen invullen: zorgverklaring, niet-reanimeerverklaring en/of euthanasieverklaring. Dankzij de voorgedrukte antwoordmogelijkheden vergeet je geen belangrijke onderwerpen en kun je aankruisen wat bij je past.
 
https://www.uitgeverijzezz.nl/webwinkel/wilsverklaring-zo-denk-ik-erover/
Het boekje is ook te verkrijgen bij Bol.com
 

 

 

 

Sta jij weleens stil bij de laatste fase van je leven en wat je belangrijk vindt? Wat je bijvoorbeeld wel en niet zou willen. Of wat je absoluut nog een keer wilt doen? Praat je erover, zodat je naasten bekend zijn met jouw gedachten en wensen?

Want als je van elkaar weet welke wensen er leven, dan is de kans groot dat ze daadwerkelijk gerealiseerd worden. Denk er eens over na en bespreek het met elkaar. Of zet bijvoorbeeld iets op papier. Om je op weg te helpen en je gedachten op een rij te zetten staat deze site boordevol tips en handige informatie.

 

Als u wilt deel nemen aan één van onze activiteiten of meer informatie wilt hebben, kunt u met ons bellen op  0299-742790 of mailen naar info@stichtinghuisaanhetwater.nl

 

OPENINGSTIJDEN HUIS AAN HET WATER

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

 

 

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door: