Periodieke schenking

De periodieke gift wordt vastgelegd in een onderhandse schenkings-overeenkomst die u voor een periode van minimaal 5 jaar aangaat met Stichting Huis aan het Water.
In de schenkingsovereenkomst (ovk) wordt vastgelegd hoeveel u per jaar schenkt. Dit bedrag is volledig fiscaal aftrekbaar. Afhankelijk van uw inkomen kan het belastingvoordeel oplopen tot 52% van uw gift.

Voorbeeld                                   met ovk                   zonder ovk
Gift aan Huis a/h Water         € 250                       € 250
Belastingteruggave*                € 130                        € 0
                                                   ______                   _____ –

De gift kost u netto                  € 120                        € 250
*Bij 52% belastingdruk

De periodieke schenking doet u in 7 stappen
1. Download het formulier “periodieke gift in geld” bij www.belastingdienst.nl. (zoek: schenkingsovereenkomst ANBI)
2. Print het gehele formulier (twee overeenkomsten)
3. Vul bij beide exemplaren de punten 1,2,3,5 en 6 in en onderteken bij de punten 5 en 6
4. Stuur de beide exemplaren van het formulier naar Stichting Huis aan het Water,
Hoogedijk 7A/7B, 1145 PM Katwoude
5. Huis aan het Water zorgt ervoor dat van de punten 4 en 7 ingevuld en ondertekend worden
6. Huis aan het Water retourneert uw formulier zodat u het aan de belastingdienst kunt overleggen.
7. U maakt een automatische overboeking gedurende 5 jaar tgv NL07RABO0162512953

Reacties uitgeschakeld voor Periodieke schenking