Benefietconcert – 6 oktober

Zondag 6 oktober 2019, Grote Kerk Edam, Aanvang 15.00 uur

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS speelt tijdens de inloop zodat u alvast in de stemming komt. De naam van het orkest, RIEN NE VA PLUS, is niet voor niets ontleend aan het spelen van roulette. Heeft een orkest voor het luisterende publiek de muziek eenmaal ingezet, dan is er voor de spelers geen weg meer terug en moet het stuk uitgespeeld worden, ongeacht het resultaat. In het repertoire herleeft de herinnering aan de trilogie van vroeger: Romantisch – Roemeens – Ragtime.

Familie Kooi

Het concert kan beginnen en als eerste treden leden uit één familie op. David Kooi heeft met zijn 11 jaar al een aantal prijzen gewonnen met zijn pianospel. Zijn zus Sterre Kooi vervolgt het optreden. Zij is een prachtige mezzo sopraan en heeft in 2018 haar bachelor Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam behaald. Sterre wordt op de piano begeleid door haar vader Jaap Kooi. Reeds tijdens zijn studie ontstond een drukke en veelzijdige concertpraktijk als solist, kamermuziekspeler en begeleider. Jaap Kooi is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Daisy Correia

Fadozangeres Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland vervolgt het programma. Daisy was een veel belovend pop-rock artieste toen zij de Portugese fado ontdekte en de keuze maakte om voor de fado te gaan. Daisy wordt begeleid door pianist Frank Keijzer, die net als Daisy een grote naam heeft opgebouwd ook ver buiten Volendam.

Na de pauze komt er eerst weer klassieke muziek aan bod, gespeeld door een gelegenheids strijktrio.

Serafino strijktrio

De in New York geboren violiste Emi Ohi Resnick gaf haar debuut in Carnegie Hall op 15-jarige leeftijd en heeft sindsdien opgetreden in Amerika, Europa en Japan. Zij speelt in het Ruysdaelkwartet en het Serafino strijktrio. Zij is nu hier samen met de al even internationale Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler. Timora maakt deel uit van het Serafino strijktrio.
Het trio wordt compleet gemaakt door Simone van der Giessen, altvioliste. Met haar in 2002 in Manchester opgerichte Navarra kwartet heeft ze inmiddels een internationale reputatie opgebouwd en geeft concerten overal ter wereld.

Margriet Eshuijs en PopUp Koor

Het Margriet Eshuijs Koor is een popkoor met een zeer eigen geluid. Het bestaat 6 oktober uit 33 koorleden die zich speciaal voor dit benefietconcert hebben opgegeven om een mooi en inhoudelijk optreden te verzorgen met liedjes die passen bij de middag en die mooi tot hun recht komen in de prachtige Grote Kerk met zijn overweldigende akoestiek.

Zij zingen een 5 stemmig koor-arrangement gemaakt door Margriet van het lied ”Huis aan het Water” dat Maarten Peters 5 jaar geleden schreef voor de opening van het Huis in Katwoude. De woorden in het refrein “Er staat een huis aan het water, een huis in de zon, een huis met een later, een huis met een horizon” spreken voor het Huis.

Naast dit lied zingt het koor “Fragile” van Sting, “What a Wonderfull World“ in een eigen easy jazzy verpakking, “Stand by me” in een verstilde versie en “Oh Happy day” voluit gezongen. Liedjes die een ieder kent maar die door de muzikale aanpak van Margriet Eshuijs een eigen sfeer krijgen en daarmee weer verrassend zijn om te horen.

https://youtu.be/OlmhYqSCI7U      youtube  Fragile – Margriet Eshuijs PopUpKoor

Reacties uitgeschakeld voor Benefietconcert – 6 oktober