Sterre Kooi

Mezzosopraan Sterre Kooi behaalde in 2018 haar bachelor Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 werd zij toegelaten tot de Basisklas van de Dutch National Opera Academy.

Zij trad reeds veelvuldig op als soliste, bij o.a. het VU-koor, Groot Concertkoor Amsterdam, Het Orkest en Begeleidingsorkest voor Noord-Holland. In 2017 zong zij de hoofdrol in één van de korte opera’s die de Nationale Opera in Amsterdam programmeerde ter gelegenheid van het Opera Forward Festival.

Momenteel studeert Sterre in de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij de Amerikaanse bariton Don Marrazzo. Zij wordt gecoacht door de Canadese pianiste Nathalie Doucet. In december 2018 zong zij Marcellina in Mozarts Le Nozze di Figaro met het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard. In maart 2019 vertolkte zij Romeo in I Capuleti e I Montecchi van Bellini. Daarnaast was zij regelmatig te horen bij Opium op Radio 4 en geeft zij recitals door het hele land.
In 2015 behaalde Sterre een bachelor Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties uitgeschakeld voor Sterre Kooi