Simone van der Giessen

Altvioliste Simone van der Giessen begon haar vioollessen bij Julia Veerling en later Jeroen de Groot en Jan Repko. In 2002 begon ze haar studie op het Royal Northern College of Music in Manchester bij Jan Repko en later altviool bij Predrag Katanic.

Het was hier in Manchester dat Simone het Navarra kwartet opzette en kamermuziek het middelpunt van haar muzikale leven werd.
Ze studeerde af in 2006 met ‘First class honours’, won de RNCM’s Cecil Aronowitz Prize voor altviool en voerde Walton’s concert voor altviool uit met het RNCM Symphony Orchestra. In 2008 kreeg Simone een studiebeurs van het prins Bernard Cultuur Fonds en zette haar studie voort aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno waar ze haar Masters behaalde.

Het Navarra kwartet heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd en geeft concerten overal ter wereld. Onder anderen hebben ze prijzen in de wacht gesleept zoals de MIDEM Classique Young Artist Award, a Borletti- Buitoni Trust Fellowship, a Musica Viva tour en ze zijn prijswinnaars geweest bij de Melbourne, Florence en meest recentelijk in 2013, de Banff International String Quartet Competition.

Buiten het kwartet is Simone een veelgevraagd kamermusicus en heeft recitals gegeven met Anthony Marwood, Paul Watkins, Richard Lester, Ensemble 360, Aronowitz Ensemble en speelt met kamerorkesten zoals het Mahler Chamber Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe.
Anders dan boven genoemde belangrijke muzikale (kamermuziek) leermeesters waren Christopher Rowland, het AlbanBerg Quartet, Gabor Takacs-Nagy, Thomas Riebl, Gyorgy Kurtag, Eberhard Feltz and Ferenc Rados.

Reacties uitgeschakeld voor Simone van der Giessen