Schenken met belastingvoordeel

Zó geregeld

Heel eenvoudig ons nog meer steunen zonder dat het u meer geld kost? Dat kan! Met een periodieke gift zijn donaties – groot en klein – fiscaal aftrekbaar.

Hoe werkt het?

Als u uw donatie aan Huis aan het Water voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kunt u uw gift volledig aftrekken van de belasting. Dit belastingvoordeel schenkt u vervolgens aan Huis aan het Water, terwijl u netto nog steeds hetzelfde betaalt.

U kunt dit meteen regelen door deze overeenkomst in te vullen om uw schenking met belastingvoordeel voor vijf jaar of langer vast te leggen.

Uw belastingvoordeel berekenen?

Wilt u eerst uw belastingvoordeel berekenen in uw situatie? Reken hier het voordeel voor uw situatie uit.

“Ik wilde mij graag voor langere tijd verbinden aan Huis aan het Water en op deze manier haal ik er ook belastingvoordeel uit.”

Slimme keuze

Dit zijn de voordelen van belastingvrij schenken aan Huis aan het Water:

  • Alle donaties zijn aftrekbaar. Dus ook giften kleiner dan 1 procent van het bruto inkomen.
  • U krijgt een groot deel (tot 52 procent) van uw schenking terug van de Belastingdienst.
  • Met dit belastingvoordeel kunt u meer aan Huis aan het Water schenken, zonder dat dit u netto extra geld kost. Zo helpt u met hetzelfde bedrag meer mensen bij Huis aan het Water.
  • Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kunt u uw donatiebedrag zelfs verhogen. De belastingdienst betaalt in dat geval het verschil.
  • Uw gift komt volledig ten goede aan Huis aan het Water. Vanwege onze ANBI-status hoeft u geen schenkbelasting te betalen, ongeacht het totaalbedrag van uw giften aan goede doelen.
  • U ontvangt onze nieuwsbrief.

Voorbeeld belastingvoordeel

Hieronder vindt u voorbeelden van uw belastingvoordeel bij verschillende schenkingsbedragen (bij een belastingdruk van 52%) Voor uw situatie.

     Zonder overeenkomst Voorbeeld 1    Met overeenkomst Voorbeeld 2    Met overeenkomst
Uw gift € 100 € 100 € 208,30
Belastingteruggave € 0 € 51,75 € 108,30
De gift kost u netto € 100 € 48 € 100,00

Het kabinet is van plan om vanaf 2020 giften (net als andere persoonsgebonden aftrekposten) niet meer fiscaal aftrekbaar te laten zijn tegen het dan geldende toptarief van 50,75%. Het tarief waartegen de gift maximaal aftrekbaar is, daalt vanaf 2020 met 3% per jaar totdat in 2023 een aftrektarief van 37,05% bereikt wordt. Het gevolg is dat het fiscale voordeel van een (periodieke of eenmalige) gift afneemt.   

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over periodiek schenken of over uw belastingvoordeel ?  Hulp nodig bij het invullen van de overeenkomst ? Lees hier hoe of neem contact met ons op.

Overweegt u een groot bedrag te schenken en wilt u meer weten, neem dan contact op met Pauline van Cromvoirt, info@stichtinghuisaanhetwater.nl of 0299-742790.

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Schenken met belastingvoordeel