Wanda de Wit

Mijn focuspunten zijn beweging en helpen, hierdoor laat ik me tijdens mijn lessen inspireren. Mijn pilateslessen zijn erop gericht om het lichaam op een ontspannen manier fysiek uit te dagen, op zoek te gaan naar stabiliteit, kracht en lenigheid in lijf én ‘geest’. Tijdens de oefeningen zul je misschien soms mijn passie voor dans herkennen.

Het is voor mij mooi om te zien dat beweging zo’n universele taal is, een diepgewortelde taal die krachtig is en op momenten diepe emoties naar boven kan laten komen. Een interessant fenomeen, als een spiegel van de ziel. Het resultaat van een oefening is voor mij niet het doel, de intentie en het mentale proces is veel interessanter en belangrijker. Zeker tijdens een zware periode waarin ziekte de overhand neemt of veel aandacht opeist vind ik het belangrijk langzaam weer in verbinding te komen met je lijf, de grenzen en flexibiliteit binnen het lijf te herkennen en te voelen. Tijdens de 1 op 1 pilatessessies bij het Huis aan het Water kom ik met jou graag stap voor stap in beweging om weer vertrouwen terug te krijgen in jouw lichaam.

Ik heb een veelzijdige achtergrond. Ik studeerde Europese Studies en Algemene Cultuurwetenschappen in Amsterdam en was jaren werkzaam in de culturele en designsector, dat deed ik ook drie jaar in Rome. Omdat dans en beweging altijd als een rode draad in mijn leven is verweven voelde ik de behoefte me meer te ontwikkelen op het bewegingsvlak. Ik volgde de Kineticode Pilatesopleiding tot docente en daarnaast een Stott reformeropleiding. Om meer kennis te vergaren volgde ik verder twee jaar de opleiding medische basiskennis aan de Shenzhou University in Amsterdam. Daarnaast leer ik door zelf in contact te komen met beweging en ‘in het moment bewegen’. Ik volg daarom zelf veel lessen en waar dat kan volg ik workshops en cursussen ter inspiratie. De spiegel van de ziel vind ik terug in het dansen en dat probeer ik dan ook zo vaak mogelijk te doen.

Ik hoop jullie snel bij één van mijn lessen te ontmoeten.

Voor meer informatie of vragen over mijn pilateslessen: lees hier

Wanda de Wit

Telefoon: 06.45168491

Email: info@wandadewit.nl

Reacties uitgeschakeld voor Wanda de Wit