Hidde Kooiker

Mijn naam is Hidde Kooiker en ik ben GZ-Psycholoog sinds 2010. Sinds oktober 2016 werk ik bij het huis aan het water op de vrijdag en dat bevalt me heel goed. Ik vind het ontzettend prettig om naar Katwoude te rijden en geniet vooral van de rust die er heerst als ik het huis binnenstap. Naast het huis aan het water werk ik drie dagen in de week in Duivendrecht bij de Viersprong, een specialistisch centrum voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

Als GZ-Psycholoog ben ik opgeleid in het doen van diagnostiek en kortdurende behandeling, maar in de praktijk heb ik ook veel ervaring opgedaan in het psychotherapeutisch werk vanuit verschillende behandelkaders. Zowel individuele behandeling als groepsbehandeling. Ik heb het altijd leuk gevonden om zowel kort- als langdurige behandelingen te doen en ook nu heb ik die combinatie in mijn werk gevonden. Bij het huis aan het water probeer ik eigenlijk steeds weer met mensen te kijken waar levenskwaliteit te verbeteren valt, helaas vaak onder hele moeilijke omstandigheden. Ik heb gemerkt dat bij veel mensen eigenlijk al heel veel hulpbronnen aanwezig zijn, maar even op de achtergrond geraakt zijn, na het ondergaan van een heftige diagnose als kanker. Om iemand te helpen binnen het akelige gegeven van de ziekte weer zicht te krijgen op de gezonde kant in zichzelf vind ik een heel waardevol proces.

Verder ben ik 39 jaar oud, getrouwd en heb ik twee zoons van 6 en 9 jaar. Houd ik van sporten (voetbal, dansen, tennis, hardlopen), lezen, muziek en onderweg zijn.”

Reacties uitgeschakeld voor Hidde Kooiker