David Kooi

DAVID KOOI werd op 21 januari 2009 geboren als zoon van twee musici. Hij zit nu in groep 6 van de basisschool, en houdt veel van schaken, tennissen en voetballen. David begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, hij heeft vanaf het begin les van de bekende pedagoge Marjès Benoist.

Begin 2017 deed hij mee aan ‘De Muziekwedstrijd’, de junior-editie van het Prinses Christina Concours (PCC). Na een verkiezing die via internet plaatsvond werd hij ook geselecteerd door de vakjury, en uiteindelijk werd David in zijn categorie winnaar van het concours.

Dat leidde er onder meer toe dat hij in de Classic Express, de mooie rijdende concertzaal van het PCC, een vijftal concerten gaf. Ook trad hij op voor Radio IV in de Spiegelzaal van het Amsterdamse Concertgebouw.
David heeft onlangs als verreweg de jongste de halve finale van het Steinway Concours gehaald in zijn leeftijdscategorie.

Reacties uitgeschakeld voor David Kooi