Zorg verbeteren door vragenlijst?

Patiënten kunnen zorg verbeteren door vaker vragenlijsten in te vullen

Wanneer kankerpatiënten vaker hun stem laten horen, kunnen Nederlandse ziekenhuizen de kwaliteit van de zorg verbeteren. Daarom is de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) een campagne gestart waarbij zij patiënten oproepen om de vragenlijsten van hun ziekenhuis in te vullen.

Zorg afstemmen op behoefte patiënt

De uitkomsten van deze (patiënt)vragenlijsten geven inzicht in de lichamelijke toestand, de ervaringen en de tevredenheid van patiënten. Hierdoor weten zorgverleners beter hoe het met hun patiënten gaat én wat zij vinden van de geleverde zorg. Zo kunnen ze die zorg verbeteren of beter afstemmen op de behoefte van de patiënt. Daarom hebben de vragenlijsten volgens de NFK een duidelijke meerwaarde.

Lees hier verder

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.